Generelt om valg af harpun
Når du vælger en harpun, skal du vælge en harpun der er beregnet til de danske forhold. En god tommelfingerregl er, jo mere du giver for harpunen, jo bedre ligger den i vandet ( det betyder først noget for dig, ved jagter over 2 timer) Jo mere du giver, jo mere power får du i skuddet, og jo mere præcis er skuddene. Wishbonen, elastikken og hele harpunen er mere kraftfuld og holdbar jo mere man smider i projektet. Når du skal vælge længde bør du vide at langt de fleste vælger mellem 60-75 cm. Med den længde kan man ved alle vores harpuner skyde multe, torsk, havørred, laks mm.  


Hvor lang skal din nye harpun være?
Overordnet er det sådan at en kort harpun naturligvis ikke er lige så kraftig som en længere harpun. De korte harpuner er lettere at lade og lettere at svømme med. De korte harpuner er smarte til begynderen, der gerne vil skyde fladfisk og ikke vil have for meget bøvl med at lade. En længere harpun giver et kraftigt og præcist skud - også på længere afstande. At opleve en jagt dag med super god sigt og så skyde en multe på lidt afstand med en 85cm harpun er en utrolig fed fornemmelse. Problemet med en harpun der er for lang, er at på en dag med dårlig sigt vil harpunen række forbi din sigtbarhed. Ergo kan du pludselig se en stor havørred under dig men ikke nå at vende harpunen mod målet før fisken er væk.
Som en standard anbefaler vi altid en 75cm harpun til at starte med. Det er en lækker allround harpun, den kan skyde alt du møder i DK (især hvis den er udstyret med et ordentlig elastik). Vil du have længere skud og mere power skal du gå efter en harpun der er ca. 90cm.  

 
35-45cm - Fin længde til dig der vil skyde fladfisk og lignende, optimal sommerhus harpun. Let at lade.

45-55cm - God til fladfisk og begynderen, god længde til mole jagt. Let at lade.

55-65cm - Super god allround længde - skyder havørred og fladfisk.

65-75cm - 75 er vores mest solgte længde. En god harpun i 75cm skyder alt i DK, laks, havørred, torsk, multer, fladfisk osv. 

75-85cm - En virkelig kraftig længde til dig der ønsker at skyde havørreder helt ud på linen - et godt valg hvis du har rigtig godt styr på sig forhold eller har en backup harpun der er kortere til de dage med dårlig sigt.

85-95cm - Seriøs længde til dig der skyder masser af multer og havørreder. Kan også bruges i udlandet til større fisk. Ligger som oftest fantastisk i vandet og er aldrig næsetung. Svær at lade men alt kan lade sig gøre med den rigtige teknik. 

Hvad er en Bungee? 
En Bungee er den eneste rigtige måde at rigge din harpun til på. Hvis linen er rodet efter et skud tager man bare linen af og trækker den igennem fisken. Den sikrer at din line sidder godt og stramt langs harpunen når du jager gennem ålegræs mm. Alle harpuner uden line hjul skal have en bungee for at kunne bruges ordentligt. 

Hvad er en Gun Bag?
En Gun bag / taske til harpunen er smart fordi du kan transportere din nye harpun uden at ødelægge hverken harpun eller din bil. Samme tid kan du gå / cykle med din harpun uden at folk synes du ser farlig ud. Det er aldrig en god ide at fragte våben synligt på gaden. 

Camo / Ikke camo
Mottoet er: Kan man få den i camo, så køb den i camo. Man bør dog gå mere op i af harpunen leveres komplet og med en kraftig og holdbar wishbone. 

To elastikker?
Langt de fleste Cressi harpunehar mulighed for at monteres op med 2 elastikker. Men det er er besværligt at lade og ret ligegyldigt til fiskene i de danske farvande. Men hvis du ønsker et ultra hurtigt skud, så køb et ekstra elastik og lad os montere den for dig. Det er dog ikke noget vi anbefaler. Jo mere tid man har til selve jagten, jo mere tid har man til at møde den helt store drømme ørred. Det er en skam at spilde tiden med at ligge og lade unødig kraft i sin harpun. 
 
harpun