Størrelsen er gørelsen
Har du lige opdaget surferuniverset og kan ikke vente på at komme ud og fange nogle bølger? Så er et spørgsmål helt essentielt - Hvor stort skal et surfboard være?

Du skal ikke bare gå ud og kopiere det du har set på Baywatch, de bruger nemlig størrelser fra 5'0" til 7'0", hvilket er meget småt til de danske surfingforhold. De er nemlig formet til KÆMPE bølger, selv hvis du er PRO, skal du virkelig være heldig med forholdene, hvis du skal have noget ud af sådan et board. 

Hvis du er begynder, skal du vælge noget, der hedder Malibu- eller Longboards, de er fra 7'3" til 9'9". Grundet den store størrelse og volumen, er det meget nemmere at fange bølgerne og komme i planing på sådan et board. Generelt kan man sige, at små boards er til lettere surfere og lange boards er til tungere surfere. Skal du bare bruge et surfboard til sommerhuset eller til et par enkelte ture om året, så er en 7'9" et super godt valg. Det er nemlig et board, hvor man til hver en tid kan fange bølger og stå et par meter på, hvilket gør, at det er et board som alle kan være med på. 

Noget, der er helt ideelt til Europæiske forhold er Hydro Fish og Egg design. Disse boards er korte, brede og har en stor volumen, hvilket gør, at de planer hurtigt, fanger mange bølger og grundet den korte længde, kan de i højere grad snitte bølgerne i Danmark, der er kendetegnet ved at rejse sig hurtigt og have en kort afstand. 

Materialet
Et hårdført board kan være et board såsom Mini Malibu fra BIC, det er altså et board, der kan tåle lidt af hvert. Om boardet ryger på næsen, bliver tabt i sandet eller tumler rundt i bølgerne med dig som passager, tager det ikke skade, da det er lavet af plast. Helt klart ideelt for en begynder. Dertil er det også et godt valg til sommerhuset, da det kan benyttes af flere, er nemme at komme op på og har en super lang levetid.
 
Hvis man ønsker et hurtigere board i epoxy finish skal man vide at boardet er skrøbeligt og ikke tåler stød. De her boards ryger ekstrem tit ud til rep hos vores glasfiber mand.. Disse epoxy boards er stivere og ryger i hurtig planing, det er ofte mindre boards til større bølger, men man kan også sagtens købe et epoxy board i 9´0 osv. Det er luksus og giver en fed fornemmelse i bølgerne. Hvis du vælger et epoxy finish board anbefaler vi at du køber en board bag der passer. Det er alt for skrøbeligt til at ligge i skuret uden bag. 
 
Kan man overhovedet surfe i Danmark
I klitmøller og Vorupør og i det hele taget langs hele vestkysten er der de mest fantastiske bølger. Man skal lige lære at læse vejrudsigter men når den først er hjemme har vi nogen af de fineste perfekte bølger der langsomt ruller ind, lige designet til at du kan få en hawaii feeling i kroppen. Der er stadig ikke mange mennesker i line uppet og man kan få helt stille aftener med sin surf makker alene mens solen går ned. Kysten fåes ikke meget smukkere og masser af moler op langs kysten giver læ til perfekte bølger. Det er bare at komme afsted på roadtrip med et par surf boards på taget. Bølgerne venter derude!!