Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg skal vælge SUP board?

Først og fremmest skal du finde ud af hvad du vil bruge dit SUP board til. Lange smalle boards er designet til at sejle hurtigt, men bliver meget ustabile. Korte og bredde boards er designet til at surfe i bølger. Ud over race og bølge SUPs, findes der Allround og touring boards, som er de mest solgte. Her får du boards der kan bruges til det hele, og kan give rigtig mange timer og smil på vandet.

Volumen på boardet og brugerens vægt hænger sammen. Derfor er det vigtigt du IKKE vælger et for lille board, da det vil gå ud over den fantastiske oplevelse det er at SUPPE. Du bør ALTID følge vejledningerne til ”max sejlervægt” som er oplyst på alle boards. Hvis du ikke overstiger denne, er du sikker på du får et board med nok opdrift til dig, og derved fastholder du boardets stabilitet og performance. 

allround


Allround SUP

Et allround SUP board er designet til at performe under alle forhold. Et allround board er det alle burde starte med, da det giver mulighed for at afprøve alle facetter ved sporten. Et allround board er udformet til at være bred og stabil, men samtidig have et rigtig godt glid og være retningsstabil. På grund af den høje stabilitet, kan sådan et board også godt tages med ud i små bølger, hvor man kan hygge sig med hele familien, og øve sig i at surfe. Dog er størrelsen på boardet utrolig vigtig! Hellere vælge et for stort board, end for småt. Jo større board du får, jo bedre glid og jo mere stabilitet. Hvis du ønsker at have dit barn med ud på surfboardet, så skal du vælge boardet så stort så muligt, eller måske overveje at gå over i kategorien, Touring. Altså er et allround SUP board et alle burde eje, da det kan give utrolig mange timer sjov på vandet. Et allround Sup board er perfekt til dig de skal bruge det fra en båd, i et sommerhus eller på campingferie. Se vores udvalg her

 magma


Touring SUP

Et touring board er ofte lidt smallere end et allround board, hvilket gør du kan skyde en højere fart. Med et touring board får du den helt perfekte kombination af god stabilitet og glid gennem vandet. På grund af den høje stabilitet, har du mulighed for at tage dit barn med ud på boardet. Touring SUPs er stivere og længere end allround boards, hvilket også gør du kan sejle hurtigere. Med et touring board vil du gøre SUP til en sport, hvilket er en utrolig god motionsform, hvor du får trænet hele din core. Et touring board er altså til dig der ønsker steppet over et allround board, og elsker at skyde en høj fart igennem vandet, eller dig der ønsker at gøre SUP til en motionsform. Se vores udvalg her

 touring


Race SUP

Et race board er det smalleste og længste indenfor SUP boards. Her får du et board som kan skyde en rigtig høj fart, og glider igennem vandet med meget lidt friktion. Grundet et race board er smalt og langt, gør det også at boardet bliver sværere at holde balancen på. Race SUPs bruges i stor stil af downwinders på vestkysten, hvor en lang distance kombineres med vind og bølger i den rigtige retning. Se vores udvalg her

 race


Bølge SUP

Et bølge board er kortere og bredere end normale SUPs. Det gør det mere manøvredygtig og forbedre din balance på boardet, hvilket gør du kan surfe rundt på de fede bølger i Vesterhavet. Her er vi altså over i en sportsgren der minder meget om den traditionelle paddle surfing. Forskellen er dog stadig at du her får fremdriften af en paddle, hvorimod du med paddle surfing får fremdriften fra dine hænder og arme. Med et bølge SUP kan du opnå rigtig mange sjove timer på vandet, hvor du har mulighed for at komme op og ride på et par fede bølger. Så går du med en lille surfer i maven, så er det sådan et board her du skal vælge. Se vores udvalg her

 bølge

Oppustelig eller fast SUP?

Med en SUP kan du få en masse motion, samtidig med du synes det er sjovt. Du kan tage lange ture i fladt vand, eller bevæge dig ud i bølgerne og lege.

Fordelene ved oppustelige boards er de kan tages med overalt, og fylder ikke mere end en lille kuffert og vejer ofte ikke mere end 8-10kg. Oppustelige boards er igennem de seneste år blevet så gode, at det næsten er umuligt at mærke forskel på om det er et fast eller oppustelig board du står på. Et oppustelig board er perfekt til dig der skal have det med på båden, have det til at ligge i sommerhuset, have det med på camping eller have det med på en anden form for ferie. Det gør det utrolig nemt! Det tager under 10 min. at puste boardet op og gøre det klar til brug.

De oppustelige boards er fremstillet i en rigtig slidstærk kvalitet, hvilket gør det IKKE punkterer som mange kan gå og frygte. 

Et fast board skal du vælge hvis du ønsker den ultimative følelse og bor tæt på vandet, eller har mulighed og plads til at tage det med.