Guide til køb af skitøj

Skitøjs guide

 

Når man skal vælge nyt ski/snowboard overtøj, er der mange forskellige overvejelser at gøre sig. For nogle er det en chance for at ”slippe afsted” med en masse vilde, underlige, farver og mønstre, et udtryk man ellers aldrig kunne finde på at begive sig ud i hjemme i Danmark.

For andre handler det imidlertid om nærmest at kamuflere sig i afdæmpede, naturlige farver og lade niveauet på ski/snowboard tale for sig selv.

Der er kommet rigtig mange nye mærker på banen som har taget kampen op, mod de store legendariske mærker der har lavet vintertøj/udstyr lige så længe de fleste kan huske. 

Mange mærker forsøger at tage højde for alle typer. Det betyder at de både laver tøj med vilde mønstre/farver samt tøj der er mere afdæmpet i udtrykket.

Det resulterer i et udvalg der er kæmpe stort, uanset hvilket mærke man har forelsket sig i.

Før du trykker godkend på dankort terminalen bør du tage følgende op til overvejelse:

Vandtæthed: Jo højere vandsøjletrykket i dit tøj er, jo større er chancen for at du ikke bliver våd. Vandsøjletryk refererer til hvor høj en vandsøjle man kan placere oven på jakken/buksen før det siver igennem. Et vandsøjletryk på 10.000ml er det mest almindelige, og er rigeligt for den almindelige skiløber der holder sig til pisterne. Jo højere vandsøjletrykket bliver, jo mere koster tøjet, dog har det også tendes til at holde i længere tid. Et vandsøjletryk på under 10.000ml er ikke ideelt til andet end forårs skiløb, men det kan være en god billig løsning når vi rammer april måned, solen skinner og sneen er ren slush-ice. 

Åndbarhed: Igen, 10.000ml er det mest almindelige tal ( måler hvor meget vand/fugt der kan komme igennem dit tøj på en time). Hvis du sveder meget når du kører, sørger en jakke med god åndbarhed (højt tal) for at din hud ikke bliver ”klam” og ukomfortabel. Hvis du går randonee eller hiker meget er det et ”must” med en høj åndbarhed, kører du kun på pisten kan du nøjes med en åndbarhed på 10.000ml    

Ekstraudstyr: Lommer til liftkort og goggles, ventilation, en hætte der kan trækkes op over hovedet når det bliver koldt, indbyggede gps Tracker. Der findes rigtig mange lækre ting i dagens ski tøj, alt det her ekstra udstyr kan påvirke prisen rigtig meget, og det er derfor vigtigt at du er ærlig over for selv, så du ikke betaler en masse penge for ”udstyr” du ikke har brug for – Vi står altid klar til at vejlede dig!

Hvis man ser bort fra ovenstående et øjeblik, er det selvfølgelig i sidste ende et spørgsmål om hvad du selv synes er lækkert, om det så er den top lækre og top dyre jakke fra Peak Performance med Gore-tex etc, eller den moderne og lidt for stor i størrelsen, bib pant med en tilhørende hoodie fra DC eller Volcom.

- Team Surf og ski Aalborg


Sale

Unavailable

Sold Out