Trustpilot


Open Water Tilbehør

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 41

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Brands
 1. Aztron Sport (4)
 2. Cressi (12)
 3. GUL (8)
 4. McNett (2)
 5. Nautix (2)
 6. Orca (6)
 7. Palm (3)
 8. Sea to Summit (2)
Køn
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 41

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Orca har skabt noget formidabelt triatlon udstyr, og derfor har vi spækket en hel kategori med det bedste fra Orca. Firmaet blev til i 1992 under navnet Performance Speedsuits Ltd, og senere hen blev navnet ændret til Orca. Det startede i det små, da stifteren Scott Unsworth startede det hele op i hans forældres hus. Han udmærkede sig ved at skabe speedsuits, der var mere fleksible end de nuværende på markedet. Scott kørte rundt til svømmebegivenheder og solgte sine unikke speedsuits. Det tog ikke lang tid før, at efterspørgslen steg. I 1994 begyndte samarbejdet med triatleten Hamish Carter, som fik en OL guldmedalje i Athen i 2004.

Orca er i dag et verdenskendt mærke, som står bag mange revolutionerende teknologier. Vi kan varmt anbefale triatlonudstyr fra Orca, og du kan høre mere om produkterne ved at skrive til info@surfline.dk. Klik på de enkelte modeller for at se flere specifikationer. I Egå, hvor vores fysiske butik ligger, kan du naturligvis prøve alt vores Orca udstyr.

Flere og flere opdager at vand er den største legeplads i Verden. Udfordrende, spændende, overraskende og motionerende. Svømining i åbent hav er en øjenåbner for de fleste, motionen  er spændende og anderledes, også uden at man gør det til en konkurrence sport. En rigtig svømmedragt giver varme og opdrift, så svømmeturen bliver en drøm, også for ikke elitesvømmere. En rigtig triathlon dragt giver elitesvømmeren vigtige sekunder under svømningen og varme i kroppen.

En våddragt giver først og fremmest isolation og dermed varme. Men den giver også opdrift, og dermed fart, rutinerede svømmere kan hente op mod 2 minutter pr kilometer.

Svømmedragter findes som Shortie (uden arme og uden ben), som Long John (uden arme), og som Steamer (med lange arme og ben). Shortie bruges i varmt vand, i Danmark kun i slutningen af Juli og August pga af den forholdvis begrænsede isolering. Long John bruges primært af svømmere, der svømmer brystsvømning. Opdriften fra neoprenen giver opdrift i benene, og derfor en bedre svømmestilling. Under danske forhold og i konkurrence, bruger langt de fleste en dragt med lange arme og ben. Den øgede overflade af neopren giver maximal opdrift, varme og desuden beskyttelse mod brandmænd og lignende.

Når du vælger en dragt skal du overveje følgende:

 • Pasform. Dragten skal sidde supertight, for at isolere optimalt, og for at undgå at du flytter for meget vand. Den skal sidde så tæt at du helst skal prøve den i våd tilstand, og gerne smurt ind i sæbe. så vil dragten "sætte" sig rigitgt, og du får en bedre fornemmelse af hvordan den passer. Generelt har producenterne gjort rigtig meget ud af deres målskema.
 • Design. dragten skal være lavet til havsvømning. På andre våddragter er armene monteret så man holder noget foran kroppen. I svømning strækker du armene over hovedet og der bliver en traditionel våddragt let for kort under armene, med stress og skravemærker til følge
 • Skravemærker. Specielt på halsen og under armene er slidmærker almindelige. En svømmedragt har specielt design og specielle materialer omkring de kritiske områder
 • Opdrift. Opdriften i neopren skal tilpasses ens evner som svømmer. En urutineret brystsvømmer ligger mere opret i vandet end en konkurrence svømmer. De fleste dragter i den billigere ende har masser af opdrift i benene, og er derfor velegnede til ikke konkurrence svømmere. Mens en dygtig svømmer, skal vælge en dragt med opdrift på torso, og mindre på benene så underkroppen ikke kommer til at ligge for højt i vandet.
 • Glem ikke at en våddragt også beskytter mod brandmænd !!
Læs mere