Trustpilot


Langrend

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

18 vare(r)

Køn
  1. Mand (4)
Brands
  1. Atomic (1)
  2. Fischer (4)
  3. Madshus (11)
  4. Salomon (2)
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

18 vare(r)

Det er vigtigt at være opmærksom på terrænet, inden man investerer i langrends ski. Du skal vide, om du kommer til at stå på ski på præparerede løjper eller i fjeldet på spor eller udenfor spor. Der er forskellige typer af langrends ski, som vi selvfølgelig alle sammen forhandler. Disse vil blive nævnt herunder.

Konkurrenceski er ikke kun for deltagere i OL. Erfarne langrendsløbere kan opnå mange fordele ved at benytte konkurrenceski. Konkurrenceski overfører på bedste vis energien fra din krop til skiene, hvorved der sikres optimal fremdrift.

Turski er perfekte for nye langrendsløbere. Skiene er bredere sammenlignet med konkurrenceski, og der er formet et indsving i skiene. Dette har den effekt, at det er lettere at dreje med turskiene.

De mere stabile fjeldski er perfekte til brug i fjeldene pga. deres bredde. Du er sikret mere stabilitet, når du kører med fjeldski, men de er også tungere.

Der er to typer af voks til at smøre langrends ski med, og disse er fæste voks og glide voks. Fæste voks giver et godt afsæt, og glide voks minimerer friktionen. Man kan købe ski i vores udvalg, der er smørefrie. Disse har et lag med en form for teknisk belægning, og derved er de i realiteten vedligeholdelsesfrie.

For at få mest fremgang er det også nødvendigt med stave, der passer til din højde. Stavene skal være udstyret med en justerbar strop, der kan tilpasses dit håndled. Reglen er, at stavene skal gå op til armhulerne. Hvis du skal bevæge dig ud i dybere sne, er det en god ide at vælge stave med en større krans. Denne krans sidder over spidsen, og den sørger for, at stavene ikke bliver begravet i sneen, når du sætter af. Teleskopstave kan justeres i længden, og af denne grund er de aktuelle i fjeldene, hvor længden af stavene afhænger af hældningsgraden af terrænet.

Et par langrendsstøvler skal først og fremmest være behagelige. Løbesko er en god analogi. De skal sidde ordentligt fast som løbesko, da skienes retning bliver dikteret af den retning, dine fødder peger, og derfor nytter det ikke noget med for løse langrendsstøvler.

På vores hjemmeside finder du selvfølgelig alt til langrend inkl. skiene, tøjet, udstyret og tilbehøret. Vi ved, at det kan virke kompliceret at vælge udstyr til langrend. Spørg derfor på info@surfline.dk eller i Surfline butikken i Egå, hvis du har brug for hjælp.

Læs mere